Wat ik doe

Individuele begeleiding


Wat gebeurt er ? Waar heb ik behoefte aan ? Waar heb ik zin in ?

De individuele sessies helpen ons om stil te staan, dichterbij onszelf te komen, bewust te worden van wat er gaande is, knopen losmaken, opnieuw in contact komen met onze krachten en onze innerlijke wijsheid. 

Volwassenen, jong en oud, op zoek naar verandering, naar een meer vervuld leven en stralender leven, of dat nu ten gevolge is van moeilijkheden (relationeel, burn-out, rouwproces, stress, moeilijke veranderingen,...) of uit zin in verdieping en meer verbinding met zichzelf en de wereld.

De Wielwerkmethode die ik gebruik is geworteld in integratieve coaching en therapie en integreert de wijsheid van de natuur. Net zoals in de natuur leven ook in ons cycli, balans, verbondenheid. Door kennis te maken met onze persoonlijke seizoenen en getijen, wat ons verbinding geeft, wat onze eigen hemel en aarde maakt, door ons licht en onze duisternis te kennen, leren we  balans vinden in ons lichaam, onze emoties, onze gedachten en onze ziel.

Ik gebruik onder meer communicatieve vaardigheden, therapeutische gesprekstechnieken, hypnotherapie, innerlijk kind werk, intuitieve ontwikkeling, regressietherapie, metaforen, ademhaling, stemwerk, lichaamswerk, ...De begeleiding is intuitief, positief en concreet. Ik verwelkom je in het Frans, Nederlands of Engels. Ik ben...

Vrouwencirkels en rituelen

VROUWENCIRKELS

Samen in een vrouwencirkel zitten is samen zijn in een ruimte van vertrouwen en respect. Het gaat over delen, luisteren, leren van elkaar, dragen en gedragen worden, het gaat over zijn wie we zijn. Met elkaar. Het gaat over steun, om (opnieuw) te leren over "zusterschap", zo waardevol in een samenleving waar dat soms een uitdaging is. Het is een plek voor vrouwen alleen, warm en veilig, een herbronning. 

We zullen ook op een andere manier leren kijken naar onze vrouwelijke cyclus. De krachten van elke fase van onze cyclus ontdekken, om dichter bij onze aard te komen, om open te bloeien, zichzelf en de andere vrouwen te leren erkennen, herkennen, lief te hebben, een andere kijk op ons lichaam en ziel te durven,...

VROUWENRITUELEN

De oude volkeren hadden overgangsrituelen om belangrijke levensveranderingen te ondersteunen en te eren. Laten we ons hierdoor inspireren door veranderingen in ons vrouwenleven te vieren : eerste menstruatie, zwangerschap, geboorte, menopause. Deze momenten verbinden ons met ons diepste zelf, onze sacraliteit en eren ons in alle aspecten van onze vrouwenlevens. Ze worden op aanvraag georganiseerd.

Keltische roots


De oude Kelten vierden de verschillende fases van het jaar, het wiel van het jaar, in functie van de cyclus van de aarde en de zon en van de jaarlijkse momenten in het leven van de mens, de zaai- en oogstvieringen. Onze voorouders wisten dat we afhankelijk zijn van de Aarde en één zijn met de Natuur. 

Deze vieringen waren de lente- en herfstequinox, de zomerzonnewende en winterzonnewende, en halverwege de seizoenen, de vieringen van Imbolc 1-2 februari, Beltane 30 april-1 mei, Lughnassadh 31 juli-1 augustus en Samhain, oud- en nieuwjaar bij de Kelten op 31 oktober-1 november. 

Elk feest viert een ander aspect van het leven en draagt een verschillende energie. Door ze te vieren en in harmonie te komen met deze tijden, komen we ook in contact met een ander aspect van onszelf en het cyclische aspect die eigen is aan wie we zijn. We kunnen leren uit elke fase. Elke fase voedt ons op een andere manier. Als ik op deze data in België ben, stel ik voor om die samen te vieren als je je geroepen voelt om deze bijzondere tijden van het wiel van het jaar samen te benaderen. We doen dat in de vorm van cirkels voor vrouwen en mannen samen. Ze vinden binnen of buiten plaats.