MET HEMEL EN AARDE ZIJN

De Kelten, voorouders in onze streken, vierden de verschillende fases van het jaar volgens het cyclus van de aarde en de zon, het wiel van het jaar. 

Onze voorouders wisten dat we afhankelijk zijn van de aarde en dat we helemaal deel uitmaken van de natuur. 

De feesten van het licht werden gevierd op de zonnewendes, equinoxen en Imbolc op 1 en 2 februari, Beltane op 1 mei, Lughnassadh op 1 augustus en Samhain, het Keltische Nieuwjaar, op 31 oktober. 

Elk feest, elke tijd viert een ander aspect van het leven en draagt een verschillende energie. In elke fase is er wijsheid en inspiratie te vinden voor ons eigen leven. 

Door deze feesten opnieuw te vieren komen we in harmonie met het cyclus van de natuur en maken we verbinding met onze eigen cycli van leven, dood en wedergeboorte want ook in ons leven is er een tijd om te planten, te voeden, te kiemen, te groeien, te oogsten en los te laten.

Als ik in België ben op die data, vier ik ze graag met jullie in de vorm van een cirkel waar we deze bijzondere tijden van het jaarwiel zullen eren. We zullen er delen, mediteren, zingen, .. vele vormen van vieringen zijn mogelijk.